Påsk!

31.03.2024 19:53
Mån 25/3 Måndagar är inte hundarnas bästa dagar - möten fm, inga lektioner för dem em och idag hade jag vårens sista utvecklingssamtal så det blev en långtråkig dag. Efter jobbet var jag rätt sliten, men lite brukslydnad med Kenzi och ”staketkavaletti” med Dixi blev det i alla fall innan vi åkte hem:-)
Tis 26/3 Hemjobb, lika tråkig dag som igår alltså… Men efter jobbet blev det alla moment på brukslydnaden för Kenzi, med 4 framåtsändandeskick, och platsliggning med störning - läs kastade bollar och godis samt störande matte för båda plus 2 inkallningar från liggande och fritt följ i olika tempon med Dixi som ytterligare Kenzistörning. Vi tränar sällan på platsliggning, så om jag gör det får det ju vara med lite svårigheter! Dixi fick förstås träna rallylydnad också - med koner men utan skyltar;-)
Ons 27/3 Först läkarbesök, ville haft remiss till hudläkare pga alla hudförändringar men fick nöja mig med en bildremiss… Sen till Munka där förberedelser för kvällens examination tog mesta tiden av fm, efter lunch var det hundkunskapsprov med andra halvan av 23A2, även de fixade provet:-) Som belöning fick de köra agility i det underbara vårvädret (sol och +15°!) med mina hundar - och sluta tidigare! Sista kurstillfället gick bra, kursdeltagarna visade sig från sin bästa sida och båda jag och eleven fick strålande recensioner av såväl dem som av examinator Tomas Samuelsson:-D Grattis Alva som nu är SBK-instruktör! 
Tor 28/3 Skärtorsdag. Lektioner fm, dvs efterarbete och APL-jobb em. Hundarna fick vara med mina elever på fm, agility för Dixi och specialsök för Kenzi, och efter jobbet - eftersom det regnade rejält - blev det specialsök för båda. 12 gömmor - fast 13 för Kenzi som hittade en kongbit i en burk på en sparkcykel som används till draghundar. Rätt bra gjort av henne eftersom den suttit där minst en månad - och jag hade satt en annan kongbit typ en halvmeter från burken (och en kongbit kanske 70 cm till vänster om cykeln - Kenzi hittade alla):-D Johan, som var den som glömt kongbiten i burken, tog bort den innan det var Dixis tur, men hon hade fina markeringar på mina gömmor:-)
Fre 29/3 Långfredag och NW-tävling på FBK. Strålande sol på fm så vi väntade till efter lunch med att ge oss ut;-) Hårda spår (asfalt) vid Engelsons och Posten blev det, båda tjejerna hittade alla dumleklubbapinnar och glasspinnarna som var slutpinnar trots rätt så hård blåst:-) Sen fikade vi hos Siv och passade bara på att rasta på FBK när vi åkte hem (efter NW-tävlingen). Lite aktivering det också att gå rastrundan där 40 tävlingshundar rastat;-)
Lör 30/3 Lördagsträning för Kenzi - skall på framåtsändandet igen… Suck! Annars OK, även plats med skott idag. Dixi fick en platsliggning utan skott (som utfyllnad) plus lite rallyträning. Efter besök på apoteket och Arken hann vi hem och byta från skor till stövlar innan det var dags att träffa Lotta & hundarna för lite spårträning. Vi la Enocks och Kenzis spår med två korsningar och sen skilda sträckor. Enock klarade sitt spår bra, Kenzi fixade korsningarna men gick över en pinne på en lång raksträcka… Dock märktes inget av att Lotta hade gått där rådjuren stod (dvs hon såg dem men de flyttade sig innan hon gick där):-) Iso fick gå sitt korvspår 2 ggr - andra gången blev tempot bättre - och Dixi fixade förstås sitt spår utan problem - men pinnen Kent missade hittade inte hon heller… Sen hem och duscha innan vi åkte till Lotta och Peo som bjöd på grillmiddag - tusen tack:-D
Sön 31/3 Lugn fm - för gammal för att vara ute och svira till 21.00 tydligen… Inte bättre av att det blev sommartid idag så det var mörkt i början på morgonrundan - men det ljusnade i alla fall lite medan vi var ute. Efter lunch åkte vi till FBK där det först blev rallyträning för Dixi - en mästarbana som gick förvånansvärt bra med tanke på hur lite vi tränat! Några missar blev det förstås, Dixi tyckte att det borde vara konen längst bort (av 3) som man skulle runda och inte den närmaste… Körde alltså lite extra på de skyltar vi haft svårt för på den första rundan, men nöjd med att hon gick den utan godis och utan skall;-) När vi var klara med rallygänget fick Kenzi öva framåtsändande - det verkar omöjligt för tillfället att få till ett bra förstaskick efter inkallning, däremot går andra (och tredje och så vidare) skicket bra? Knepig dam denna! Lite andra moment körde vi också, plus att hon fick nosa sig till de konggömmor Carola satt ut - tack Carola! Dixi fick avstå eftersom vår markeringsträning inte riktigt hunnit till höga gömmor i träd och kabeltrummor;-) Men bus och rastning blev det förstås för båda!
Sön 31/3 Lugn fm - för gammal för att vara ute och svira till 21.00 tydligen… Inte bättre av att det blev sommartid idag så det var mörkt i början på morgonrundan - men det ljusnade i alla fall lite medan vi var ute. Efter lunch åkte vi till FBK där det först blev rallyträning för Dixi - en mästarbana som gick förvånansvärt bra med tanke på hur lite vi tränat! Några missar blev det förstås, Dixi tyckte att det borde vara konen längst bort (av 3) som ganska runda och inte den närmaste… Körde alltså lite extra på de skyltar vi haft svårt för på den första rundan, men nöjd med att hon gick den utan godis och utan skall;-) När vi var klara med rallygänget fick Kenzi öva framåtsändande - det verkar omöjligt för tillfället att få till ett bra förstaskick efter inkallning, däremot går andra (och tredje och så vidare) skicket bra? Knepig dam denna! Lite andra moment körde vi också, plus att hon fick nosa sig till de konggömmor Carola satt ut - tack Carola! Dixi fick avstå eftersom vår markeringsträning inte riktigt hunnit till höga gömmor i träd och kabeltrummor;-) Men bus och rastning blev det förstås!Mån 25/3 Måndagar är inte hundarnas bästa dagar - möten fm, inga lektioner för dem em och idag hade jag vårens sista utvecklingssamtal så det blev en långtråkig dag. Efter jobbet var jag rätt sliten, men lite brukslydnad med Kenzi och ”staketkavaletti” med Dixi blev det i alla fall innan vi åkte hem:-)
Tis 26/3 Hemjobb, lika tråkig dag som igår alltså… Men efter jobbet blev det alla moment på brukslydnaden för Kenzi, med 4 framåtsändandeskick, och platsliggning med störning - läs kastade bollar och godis samt störande matte för båda plus 2 inkallningar från liggande och fritt följ i olika tempon med Dixi som ytterligare Kenzistörning. Vi tränar ju sällan på platsliggning, så om jag gör det får det ju vara med lite svårigheter! Dixi fick förstås träna rallylydnad också - med koner men utan skyltar;-)
Ons 27/3 Först läkarbesök, ville haft remiss till hudläkare pga alla hudförändringar men fick nöja mig med en bildremiss… Sen till Munka där förberedelser för kvällens examination tog mesta tiden av fm, efter lunch var det hundkunskapsprov med andra halvan av 23A2, även de fixade provet:-) Som belöning fick de köra agility i det underbara vårvädret (sol och +15°!) med mina hundar - och sluta tidigare! Sista kurstillfället gick bra, kursdeltagarna visade sig från sin bästa sida och båda jag och eleven fick strålande recensioner av såväl dem som av examinator Tomas Samuelsson:-D Grattis Alva som nu är SBK-instruktör! 
Tor 28/3 Skärtorsdag. Lektioner fm, dvs efterarbete och APL-jobb em. Hundarna fick vara med mina elever på fm, agility för Dixi och specialsök för Kenzi, och efter jobbet - eftersom det regnade rejält - blev det specialsöl för båda. 12 gömmor - fast 13 för Kenzi som hittade en kongbit i en burk på en sparkcykel som används till draghundar. Rätt bra gjort av henne eftersom den suttit där minst en månad - och jag hade satt en annan kongbit typ en halvmeter från burken (och en 
kongbit kanske 70 cm till vänster om cykeln - Kenzi hittade alla):-D
Fre 29/3 Långfredag och NW-tävling på FBK. Strålande sol på fm så vi väntade till efter lunch med att ge oss ut;-) Hårda spår (asfalt) vid Engelsons och Posten blev det, båda tjejerna hittade alla dumliklubbapinnar och glasspinnarna som var slutpinnar trots rättså hård blåst:-) Sen fikade vi hos Siv och passade bara på att rasta på FBK när vi åkte hem (efter NW-tävlingen).
Lör 30/3 Lördagsträning för Kenzi - skall på framåtsändandet igen… Suck! Annars OK, även plats med skott idag. Dixi fick en platsliggning utan skott (som utfyllnad) plus lite rallyträning. Efter besök på apoteket och Arken hann vi hem och byta från skor till stövlar innan det var dags att träffa Lotta & hundarna för lite spårträning. Vi la Enocks och Kenzis spår med två korsningar och sen skilda sträckor. Enock klarade sitt spår bra, Kenzi fixade korsningarna men gick över en pinne på en lång raksträcka… Dock märktes inget av att Lotta hade gått där rådjuren stod (dvs honsåg dem men de flyttade sig innan hon gick där):-) Iso fick gå sitt korvspår 2 ggr - andra gången blev tempot bättre - och Dixi fixade förstås sitt spår utan problem - men pinnen Kent missade hittade inte hon heller… Sen hem och duscha innan vi åkte till Lotta och Peo som bjöd på grillmiddag - tusen tack:-D
Sön 31/3 Lugn fm - för gammal för att vara ute och svira till 21.00 tydligen… Inte bättre av att det blev sommartid idag så det var mörkt i början på morgonrundan - men det ljusnade i alla fall lite medan vi var ute. Efter lunch åkte vi till FBK där det först blev rallyträning för Dixi - en mästarbana som gick förvånansvärt bra med tanke på hur lite vi tränat! Några missar blev det förstås, Dixi tyckte att det borde vara konen längst bort (av 3) som ganska runda och inte den närmaste… Körde alltså lite extra på de skyltar vi haft svårt för på den första rundan, men nöjd med att hon gick den utan godis och utan skall;-) När vi var klara med rallygänget fick Kenzi öva framåtsändande - det verkar omöjligt för tillfället att få till ett bra förstaskick efter inkallning, däremot går andra (och tredje och så vidare) skicket bra? Knepig dam denna! Lite andra moment körde vi också, plus att hon fick nosa sig till de konggömmor Carola satt ut - tack Carola! Dixi fick avstå eftersom vår markeringsträning inte riktigt hunnit till höga gömmor i träd och kabeltrummor;-) Men bus och rastning blev det förstås!

© 2015 All rights reserved.

Skapa en hemsida gratisWebnode