Snart maj...

28.04.2024 20:32
Mån 22/4 Rätt sliten efter en helg som uppenbarligen inte uppskattades av mina hälsporrar…. Nåja, möten hela fm och APL hela em så det var tur att Kenzi fick träna rally med en av Johans elever och Dixi fick träna agility med Maries - när jag, på engelska, plitat ihop ett brev till ett Shelter i Portugal som jag hoppas tar emot elever på APL var klockan kvart över sex så det fick bli rastning och hemfärd…;-)
Tis 23/4 På jobbet hela dagen, mest APL-jobb. Idag fick båda hundarna köra agility med Maries elever, ochefter jobbet satte jag upp 8 konggömmor eftersom regnet inte inspirerade till uteträning… Lyckligtvis hade jag larm på mobilen som talade om att jag skulle på föreläsning kl 19, annars hade jag säkert missat den! Snabbstopp hemma för att hämta hundarnas mat, och på Shell för att jag skulle hinna äta något - det senare helt i onödan eftersom föreläsningen började med frallafika… I alla fall en bra föreläsning, inget nytt kanske men en påminnelse om vikten av att fysträna hundarna. Och vi ska få övningarna på pdf;-)
Ons 24/4 Hemjobb! Riktigt tråkigt för hundarna alltså… Men efter jobbet blev det en tur till Varbergs BK där vi mötte Agneta & Jördis. Agneta hade fixat en rallybana, så Jördis och Dixi tränade där - Dixi mest på att hålla fokus med mycket störningar utplacerade… Kenzi fick köra mååånga repetitioner på framåtsändandet innan hon slutade skälla - agilityträning nära var nog en onödigt svår störning… Lite kryp och fritt följ bland störningarna blev det också, plus övning på att våga gå stege igen efter att ha halkat i leran på GMBK. Hade testat stegen på FBK utan problem, men här ville hon först inte gå upp alls. Med hjälp av lite godis och några försök där hon fick hoppa ner efter att baktassarna kommit upp på första steget mindes hon plötsligt att hon kunde och gick sen flera gånger utan att tveka - tror båda hundarna fått nyttig träning idag;-)
Tor 25/4 På Munka, Kenzi fick vara med lite på djursjukvården och båda tjejerna fick köra agility med mina elever men efter jobbet blev det bara promenad - vilket tisdagens föreläsare ju förespråkade - tid för återhämtning är viktigt menade i alla fall hon;-)
Fre 26/4 Munka även idag, Kenzi tränade rally med en av Johans elever på fm och efter lunch fick båda köra agility med mina elever. Efter jobbet mötte vi Cissi & Filur på FBK, de hade nästan tränat klart när vi kom men Dixi fick damma av några lydnadsmoment (rutan, dirigeringsapportering, runda kon) och visa runda och kring rallykon - rätt så ringrostig över lag… Kenzi slapp lydnadslydnaden men fick köra avslutet på inkallningen följt av ett antal utskick på framåtsändandet där Cissi kastade boll när hon stannade i gruppen. Blir inte klok på den hunden, vissa utskick stannade hon och skällde fast hon visste att Cissi hade bollarna… Men kryp, skall och hopp gjorde hon bra;-)
Lör 27/4 Lördagsträning med Kenzi, hon gjorde båda utskicken utan skall idag, dock med ett dk hand på första,, och fick sin boll från gruppen när hon stannade där. Undrar varför det funkar ibland och ibland inte? Lite slarv med apporterna, men gör-om-gör-rätt fattar hon ju;-) Dixi fick elak rallyträning, eller störningsträning om man så vill, med utlagda luddiga pipleksaker, bollar och som kronan på verket en öppnad kattmatsburk och ett tuggben med biffstrips som frestelser - men på träning försöker man sig förstås inte på några dumheter…;-) Hoppas ändå vi har lite nytta av träningen! Efter det fick båda hundarna köra uppletande eftersom kattmatsburken var öppnad… Efter några ärenden på stan, som att hämta solglasögonen optikern skickat minst tre påminnelser om, blev det thailunch hos Siv. Efter det tillbaka till FBK, där vi avslutade dagen med kongsök, 8 gömmor utomhus. Kenzi var duktig som vanligt och Dixi klarade att låta bli alla utom två;-)
Sön 28/4 Hemma fm, kloklippning etc. Efter lunch blev det först varsitt asfaltspår med dumleklubbapinnar - båda tjejerna spårade fint, även om Kenzi slet lite med en spetsvinkel (det blåste ganska bra) och hittade alla pinnar:-) Sen vidare till FBK, där det pågick MT. Kenzi fick brukslydnad och gjorde två jättebra framåtsändandesträckor, och Dixi fick träna frestelse med korvpåse - idag efter att vi kört många moment utan belöning, men hon gick inte på den lätte idag heller;-) När MT-hundarna var klara körde vi hoopers med Carola &Tintin. Dixi är en stjärna, Kenzi fattar ganska trögt…;-D
Bästa syster Karizma har visat framtassarna på rallybanan igen - Men hon har ju en duktig matte också! STORT GRATTIS till 99 p av 100 och plac 1!!!

© 2015 All rights reserved.

Skapa en hemsida gratisWebnode